Excel M365 funkciófrissítések 2016-tól napjainkig

Ezen az oldalon összegyűjtöttük az Excel Microsoft365 (M365) vagy régebbi nevén az Office365 funkciófrissítéseket napjainktól egészen 2016-ig visszamenőleg.

Mit jelent ez a frissítés?

Valójában arról van szó, hogy az M365 egy felhő alapú szolgáltatás, amely havidíjas előfizetéssel működik, ezért az Excel akár havonta kaphat újabb funkciókat un. funkciófrissítéseket. Fontos kiemelni, hogy kizárólag a funkciófrissítéseket szedtük össze, azaz olyan újjításokat amelyek valamilyen új funkciót vezettek be az Excel-be. Az egyéb hibajavításokkal nem foglalkoztunk, ezért ha nem találsz egy verziót a lenti felsorolásban, annak az lehet az oka, hogy nem tartalmazott új funkciót csak hibajavításokat.

Hogyan lehet megtudni milyen Excel verziót használunk?

Fájl lap -> Fiók menüpontban láthatjuk az Excel verziót. Ez 4 számjegyből áll, az első két számjegy az évszám utolsó 2 jegyét jelöli, az másik két számjegy pedig mutatja abban ez évben a sorszámot. Pl. 2008-as verziószám a 2020-ban kiadott 8. verziót jelöli (20 és 08).

Excel M365 frissítések 2021-ben

Verziószám: 2104
Dátum: 2021.04.29.

Ebben a frissítésben mindössze egyetlen újdonság szerepel: új adattípust vezetett be az Excel. Az adattípusok megtalálhatóak az Adatok lap -> Adattípusok csoportban, azonban eltérő adattípusok érhetőek el, ha valaki vállalati vagy magánszemélyeknek szóló M365 csomagot használ.

Verziószám: 2102
Dátum: 2021.03.01.
 1. Lehetővé válik egyszerre több munkalap felfedése: a CTRL gomb lenyomásával egyessével (vagy a SHIFT lenyomásával adott laptól egy másik lapig) ki tudunk jelölni több munkalapot és egyszerre felfedni az elrejtett lapokat (lásd: lenti bal oldali kép). Korábban ezt csak egyessével lehetett elvégezni, ezért ez egy nagy segítség a napi munka során.
 2. Feltételes formázás párbeszédablaka méretezhető a jobb alsó sarokba állva az egérrel, könnyedén lehet nagyítani vagy kicsinyíteni. Egy másik újítás ugyanebben az ablakban, egy új gomb ‘Duplikált szabály’, ezzel egyetlen kattintással duplikálhatjuk a kijelölt szabályt (lásd: lenti jobb oldali kép).
 3. Változtatások történtek a ‘Bizalmasság’ funkció használatában: az M365 vállalati szabályzatban (adminisztrátori felületen) beállítható, hogy az Excel automatikusan üzenetet küldjön a felhasználó részére. Ekkor az Excel-ben megjelenik a felhasználónak egy üzenet, hogy alkalmazza a ‘Bizalmasság’ funkciót.
Verziószám: 2101
Dátum: 2021.01.26.
 1. Változtatások történtek a ‘Bizalmasság’ funkció használatában: Excel üzenetet küld az M365 adminisztrátor részére, ha az Excel használó alkalmazza, megváltoztatja vagy eltávolítja a bizalmassági címkéket. Ezáltal az adminisztrátor naplózza (auditálja), hogyan használja az Excel felhasználó a ‘Bizalmasság’ funkciót. 
 2. A ‘Bizalmasság’ funkció további fejlesztéseket kapott kormányzati szektorban dolgozó Excel használat esetén.

Excel M365 frissítések 2020-ban

Verziószám: 2011
Dátum: 2020.11.23.
 1. Lehetővé válik SVG (scalable vector graphics) formátumú vektorgrafikus képek beszúrása Excel-be.
 2. Beállíthatjuk az Excel-t úgy, hogy automatikusan válasszon az Office témák közül a Windows Office beállításai alapján. Pl. ha az Office-ban sötét témát használunk akkor az Excel-t is erre állítja be automatikusan. A funkció elérése: Fájl -> Fiók és az Office-témák közül válasszuk a ‘Rendszerbeállítás használata‘ pontot.
 3. Egy könnyítés az adatok betöltéséhez: amikor adatokat töltünk be egy új munkalapra, akkor a munkalap nevét automatikusan átnevezi a forrásadat nevére. Így több adat betöltését követően könnyen megtalálható, hogy melyik munkalapra töltődtek be az adatok. 
 4.  A PowerQuery lehetővé teszi, hogy egyes oszlopokat kijelölve létrehozzunk egyéni adattípust (un. strukturált adattípust), amelyet betölthetünk Excel-be. 
Verziószám: 2010
Dátum: 2020.10.27.
 1. Az Excel ‘Adatok beolvasása’ funkció kibővült egy fontos újdonsággal: PowerQuery használata során lehetség van un. adattípusok létrehozására. Az adattípusok használatával strukturált oszlopokat (olyan oszlopok amelyekben többféle adatot tudunk tárolni) hozhatunk létre és ezeket az Excel-ben később használhatjuk. 
 2. Lehetővé válik iPhone készülékről képeket beszúrni közvetlenül egy Excel munkalapra. Ennek használatához egy fizetős bővítményt kell telepíteni.
 3. Olyan rajzeszközök is megjelennek az Excel-ben, amelyekkel szabadkézzel írhatunk be adatot a munkalapra vagy egy cellába.
Verziószám: 2009
Dátum: 2020.09.28.
 1. Új Excel függvény : LET.  A függvény magyar és angol neve is LET, és ezzel a függvénnyel un. változókat hozhatunk létre Excel-ben. Korábban is tudtunk definiált neveket létrehozni, viszont ezek csak állandó értéket kaphattak. A LET függvénnyel ennél többet tudunk, azaz ténylegesen olyan változókat hozhatunk létre, amely értékét számítások alapján változtathatjuk.
 2. Javított integráció a PowerBI alkalmazással, így adattípusokat át tudunk tölteni PowerBI-ból Excel-be.
 3. Excel-ben készített szabadkézi rajzokat és ábrákat el tudunk menteni képként.
Verziószám: 2008
Dátum: 2020.08.31.
 1. Egy apró könnyítés az Excel fájlok mentésekor, az un. rögzítés ikon: ezzel rögzíthetünk egy mappát a mentési listán így a következő mentéskor a mappa azonnal megjelenik és nem kell keresgélni.
 2. Egy új bővítmény segítségével Visio diagramokat készíthetünk Excel-ben.
Verziószám: 2007
Dátum: 2020.07.30.
 1. PowerQuery további fájlformátumokat támogat, pl. PDF fájlokból lehetővé válik adatok (elsősorban táblázatok) importálása Excel-be. Azt érdemes tudni, hogy PDF-ből nem tud beolvasni képeket vagy szkennelt szövegeket és táblázatokat, csak olyan táblázatokat amelyek géppel olvasható adatokat tartalmaznak.
 2. A szűrőgombok használatában egy újítás: ha több felhasználó használ egyidőben egy Excel fájlt, akkor a szűrőgombok használata során választható hogy a szűrés minden felhasználóra legyen érvényes vagy csak a szűrést végző felhasználóra. Ezzel a segítséggel nem zavarjuk mások munkáját.
 3. A ‘Bizalmasság’ funkció az Office365 beállításai szerint automatikusan javasol vagy beállít egy bizalmassági szintet.
 4. Lehetővé válik a PowerBI adatkészletből kinyerni adatokat és Excel-ben megjeleníteni. 
Verziószám: 2006
Dátum: 2020.06.30.
 1. Az Excel fájl neve és elérési útvonala hosszabb lehet mint eddig, azaz összesen 400 karakterből állhat Windows, OneDrive vagy SharePoint környezetben. 
 2. Valós idejű adatok betöltése nagyobb teljesítménnyel történik, így ettől a verziótól gyorsabban végzi Excel ezeket a műveleteket.
Verziószám: 2005
Dátum: 2020.06.02.
 1. Ebben verzióban bevezetésre kerültek az un. Adattípusok. Ez a funkció az Excel Adatok lap -> Adattípusok csoportban találhatóak meg, jelenlegi formájában részvény és földrajzi adatok érhetőek el.
 2. Excel és a többi Office alkalmazás is támogatja az animált GIF-ek alkalmazását.
Verziószám: 2004
Dátum: 2020.04.29.
 1. Stockképek: ettől a verziótól kezdve a beszúrható képek között megtalálhatóak az un. Stockképek. Ez egy több ezer ingyen elérhető képeket, matricákat, ikonok, ábrákat tartalmazó gyűjtemény, amelyekből szabadon használhatunk bármit.
 2. Új gomb a kezdőlapon: ‘Adatok elemzése’. Ezzel a gombbal Excel felkínál adatelemzési lehetőségeket és további tippeket ad hogyan elemezhetjük az adatokat.
 3. A Facebook connector a továbbiakban nem támogatott.
Verziószám: 2003
Dátum: 2020.03.25.
 1. Több Excel függvény gyorsabbá vált: SZUMHATÖBB, ÁTLAGHATÖBB, DARABTELI, MAXHA, MINHA függvények.
Verziószám: 2002
Dátum: 2020.02.25.
 1. A PowerQuery Editor kapott egy új funkciót ebben a verzióban, az un. oszlopprofilt. A Nézet lapon megjelentek adatelőnézet jelölőnégyzetek, amelyekkel ki lehet választani milyen előnézetet szeretnénk látni: oszlopprofil, oszlop terjesztése, oszlop minősége. Ezek előzetesen még betöltés előtt megmutatják a hiányzó, hibás, érvénytelen adatok számát ez egyes oszlopokban. 
Verziószám: 2001
Dátum: 2020.01.30.
 1. Új Excel függvény: XKERES. Az Excel keresőfüggvények (pl. FKERES, VKERES) egy újabb taggal bővült. A korábbi keresőfüggvények esetében az adatokat egy táblázatban kereshettük, míg az XKERES függvénnyel akár több táblázatban is kereshetünk. 
 2. Lehetővé vált az Excel munkafüzetben található kommentek és megjegyzések megválaszolása a munkafüzet megnyitása nélkül is, pl az Outlook e-mail alkalmazásból.

Excel M365 frissítések 2019-ben

Verziószám: 1911
Dátum: 2019.12.03.

Ez egy igazán jelentő frissítés az Excel életében az év utolsó hónapjában.

 1. Dinamikus tömbfüggvények bevezetése Excel-ben. A korábban CSE (Control+Shift+Enter) függvényeknek nevezett tömbfüggvényeket felváltották a dinamikus tömbfüggvények. Ezek lényege, hogy ha egy függvény több, azaz összetett értékeket ad vissza eredményül, akkor Excel ezt automatikusan megjeleníti több cellában.
 2. Összesen 6 db új függvény jelenik meg ebben az Excel verzióban: SZŰRŐ, SORBA.RENDEZ, RENDEZÉS.ALAP.SZERINT, EGYEDI, SORSZÁMLISTA, VÉLETLENTÖMB.
 3. Egy új bővítménynek köszönhetően Visio folyamatábrákat létre tudunk hozni Excel-ben.
Verziószám: 1910
Dátum: 2019.10.30.
 1. Akadálymentesség funkció bővült, pl. PDF mentést megelőzően ellenőrzhetjük hogy megfelelő-e a fájl. Továbbá támogatja a régebbi formátumok átalakítását újabb formátumra, a lehető legkevesebb veszteséggel.
 2. Megjelent a ‘Bizalmasság’ funció, amely segít beállítani a munkafüzet bizalmassági szintjét a vállalati irányelvek alapján. Előzetesen szükséges az Office365 admin felületen a Bizalmasság szabályait beállítani a vállalati rendszergazda által.
Verziószám: 1909
Dátum: 2019.09.30.
 1. Egyszerűsödött a fájlok megosztása. Ettől a verziótól nem kell megnyitni a munkafüzetet azért hogy megosszuk, hanem elegendő a legutóbbi fájlok listában kiválasztani és a megosztás gombbal el tudjuk ezt végezni. 
Verziószám: 1908
Dátum: 2019.08.26.
 1. Az Ikonok ablakban megjelent egy keresőmező, így könnyebbé vált az ikonok keresése.
 2. Az alakzatok körvonala esetén választható a Skiccelt körvonal.
 3. Az Excel megjegyzések között lehetővé válik egy megjegyzést lezárni a ‘Beszélgetés lezárása’ gombbal. Ezt követően a megjegyzés elhalványul, így könnyen látható hogy lezárva. 
Verziószám: 1907
Dátum: 2019.07.29.
 1. OneDrive, Teams vagy SharePoint mappából Excel munkafüzet megnyitásakor eldönthető, hogy böngészőben Excel online vagy az Excel asztali alkalmazással szeretnénk megnyitni. Korábban minden böngészőben nyitotta meg, ami okozhatott problémát.
 2.  PowerQuery újdonsága az un. ‘Fuzzy keresés’, amikor táblázatok egyesítése során nem várunk el teljes egyezőséget a kapcsolódó oszlopokban.
 3. Térkép diagram további fejlesztése.
Verziószám: 1906
Dátum: 2019.06.24.
 1. Lehetővé válik 3D animált képek un. ‘Térhatású modellek’ beszúrása az Excel munkalapra
Verziószám: 1905
Dátum: 2019.05.29.
 1. Bejelentkezés másik fiókkal gomb megjelenik: az Office365 előfizetések közötti váltás egyszerűsödik.
Verziószám: 1904
Dátum: 2019.04.29.
 1. Új keresőmező a Fájl lapon, amelyben a legutóbb használt fájlokat kereshetjük.
Verziószám: 1902
Dátum: 2019.03.04.
 1. Lehetővé válik SVG (scalable vector graphic) fájlok beszúráse Excel munkalapra.
 2. A megjegyzésekben alkalmazhatjuk a @ jelet (pl. @név), így adott címzett részére írhatunk megjegyzést.
Verziószám: 1901
Dátum: 2019.01.31.
 1. Az Excel munkalapon található megjegyzésekhez mostantól válaszokat is lehet fűzni.

Excel M365 frissítések 2018-ban

Verziószám: 1812
Dátum: 2019.01.03.
 1. Az Akadálymentesség ellenőrző funkciót folyamatos üzemmódba kapcsolhatjuk, így az állapotsoron jelzi az esetleges problémákat.
Verziószám: 1810
Dátum: 2018.10.29.
 1. Az Excel szerkesztőlécen lehetőség van a CTRL+A billentyűkombinációval kijelölni a teljes tartalmat. További speciális karakterek és emoji-k is alkalmazhatóak.
 2. Képek áttetszősége beállítható.
 3. Adattípusok részvények és földrajzi adatokra vonatkozóan elérhetőek.
Verziószám: 1803
Dátum: 2018.03.27.
 1. Microsoft Translator, magyar nevén Fordítás funkció bekerült az Excel-be. Ezzel könnyen lefordíthatunk idegen nyelvű szövegeket.

Excel M365 frissítések 2017-ben

Verziószám: 1712
Dátum: 2018.01.17.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1711
Dátum: 2017.12.06.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1709
Dátum: 2017.11.02.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1708
Dátum: 2017.09.18.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1707
Dátum: 2017.07.27.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1706
Dátum: 2017.06.28.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1706
Dátum: 2017.06.07.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1704
Dátum: 2017.05.18.

Feltöltés alatt.

Excel M365 frissítések 2016-ban

Verziószám: 1612
Dátum: 2017.01.25.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1611
Dátum: 2016.12.06.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1610
Dátum: 2016.11.10.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1609
Dátum: 2016.10.04.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1606
Dátum: 2016.07.05.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1604
Dátum: 2016.05.04.

Feltöltés alatt.

Verziószám: 1601
Dátum: 2016.02.16.

Feltöltés alatt.